Categorieën

Startseite

Vogels Testen | Lorre & co | Vogel Test

Waarom testen

 

Waarom testen wij al onze vogels op deze virussen zult u zich afvragen. In Nederland zijn vooral parkieten vaak besmet met deze virussen, dit komt omdat veel kwekers het te duur vinden om hun vogel bestand te testen. U moet gemiddeld rekenen op €40 à €50 euro per test en dan komen de consultkosten er vaak nog bij. Terwijl een parkiet vaak maar enkele euro’s kost!

Zorgvuldig handelen

Na in 2005 een besmetting te hebben gehad, vinden wij dat een verantwoorde verkoop van vogels vergezeld moet gaan met zorgvuldig handelen. Dat betekend dat de vogels in ieder geval getest moeten worden op PBFD, CHLAMYDIA, POLYOMA en PDD en in quarantaine komen hangende de uitkomst van deze testen.

Aankoopcertificaat

Natuurlijk ontvangt u van ons bij aankoop 2 certificaten als bewijs dat de vogel is getest voor binnenkomst in ons bedrijf het andere certificaat komt op uw eigen naam te staan, deze test wordt voor aflevering gedaan in uw bijzijn zodat er niet kan worden gefraudeerd met de samples!  U zelf bent degene die het laatste sample op de post doet. Niet alleen geeft het voor u extra zekerheid dat uw vogel gezond is, ook voor ons als bedrijf is het van belang om ons te beschermen tegen het verlies van een vogel door deze zéér agressieve virussen. Hygiëne en zorgvuldigheid spelen hierbij een grote rol! Wel is de laatste test voor uw eigen rekening.

Alle vogels getest

Bij Lorre & Co  kunt u er dus van op aan dat alle vogels uitgebreid worden onderworpen aan diverse testen!!

Vertel uw eigen ervaringen!

Heeft u eigen ervaringen op het gebied van PBFD, POLYOMA of CHLAMYDIA laat het ons dan weten. Wij zullen uw ervaringen plaatsen op onze website om andere papegaaienbezitters en toekomstige papegaaienbezitters te waarschuwen voor deze vervelende ziektes.

Ellens ervaringen met PBFD www.ellen-parrots.com


Bert Smedinga
emailadres: info@lorreco.nl

 

Subcategories

Entschuldigen Sie die Unannehmlichkeiten.

Suchen Sie erneut