Categorieën

Startseite

Puberteit papegaaien

 

Grijze Roodstaart in de puberteit

 

Grijze Roodstaarten groeien, worden volwassen. Ze blijven niet die afhankelijke, accepterende baby's. Wat vooral belangrijk is, is dat het toegelaten moet worden om volwassen te worden. Stel je jouw Grijze Roodstaart in puberteit voor als een teenager : ze kunnen in opstand komen. Ze kunnen weigeren de tot nu toe aanvaarde gedragsregels te accepteren. Het is niet alleen tijdelijk en het is niet bedoeld als 'wraak'. Het eigen leven en separatie van de ouders is een stempel van veel adolescente dieren.

 

Het vertrouwen winnen

 

Bij een menselijke teenager zou je deze fase accepteren en proberen te overleven, maar zou je aan de andere kant moeten wachten en de weg terug naar jou toe makkelijk moeten maken. Je kunt het vertrouwen van een teenager verliezen, zijn zelfvertrouwen omlaag halen en je kunt het vertrouwen en zelfvertrouwen van een Grijze Roodstaart verliezen. Hoe je met de situatie kunt delen heeft weer effect op wat er uit voortkomt.

 

Een volwassen wordende papegaai heeft de behoefte zijn autonomie te bewijzen. Geef je Grijze Roodstaart buiten de vaste regels (op/afstappen, niet schreeuwen, niet bijten) zo veel vrijheid als mogelijk, op alle mogelijke veilige manieren. Het is belangrijk om je je op de basisregels te concentreren en de gedragingen daarbuiten aan de vogel zelf overlaten en hemzelf de keuzes te laten maken met betrekking tot zijn interactie of gedrag.

 

Volwassen worden

 

Volwassen wordende Grijze Roodstaarten zouden de mogelijkheid tot kiezen moeten krijgen. Als een Grijze Roodstaart te veel gedisciplineerd of opgevoed is tijdens de puberteit, zal hij het erg haten. Sommige papegaaien worden dan plukkers of bijters, dus moet je er voor zorgen dat je de fase die hij meemaakt goed begrijpt. De toekomstige problemen kunnen ontstaan wanneer de vogel gedwongen is tot intimiteiten waar hij geen controle over heeft, als er te veel discipline van hem gevraagd wordt en er te veel dominantie door de mens wordt getoond in de tijd wanneer hij emotioneel moet separeren, als hij niet toegelaten is autonomie te hebben en volwassen te worden.

 

Basisregels

 

Alle basisregels moeten met geduld, liefde en consequentie worden nagestreefd, met vooral een niet-emotionele respons op de mogelijke opstanden. Oefen het voorkomen van ongewenst gedrag als de vogel in de puberteit komt. Isolatie, straffen en schreeuwen leren de Grijze Roodstaart niks, behalve dat hij een onderdanig wezen is. Maar dat is niet de manier om een stabiele, liefdevolle en vertrouwenvolle relatie tussen de vogel en zijn eigenaar te ontwikkelen !
De experimenten hebben niet gewezen dat de dominantie en dingen die met dominantie te maken hebben een significante rol spelen in de mens/Grijze Roodstaart relatie. Omdat Grijze Roodstaarten zeer intelligent en gevoelig zijn, hebben ze respect nodig, niet dominantie van de kant van hun menselijke vriendjes.

 

Oorspronkelijke instincten

 

Een Grijze Roodstaart is een vogel met veel oorspronkelijke instincten. Verwarring, enthousiasme en terugtrekking kunnen plaatsvinden wanneer er te veel van deze instincten tegelijkertijd worden aangesproken. Gedomesticeerde dieren met eeuwen en tijdperken associatie met de mensen achter de rug zijn veel beter voorbereid en kunnen beter met de menselijke dominantie delen. Een papegaai is daar niet op voorbereid. Het is, eerst en vooral, een wild dier. Hij is voor het grootste deel onvoorspelbaar. Zijn innerlijke zelf is voor ons net zo verborgen als de harten van andere mensen.
Je relatie met de vogel zal veranderingen meemaken en daar valt niet over te twisten. Hij zal minder snel dingen accepteren zoals bijvoorbeeld; lange aaisessies op je schouders. Hij geeft je duidelijke aanwijzingen wanneer hij zulke dingen wilt. Meestal gebeurt dat aan het einde van de dag, voor hij gaat slapen. Dwing de vogel niet. Leer hem vroegtijdig de vraag 'Wil je gekrabd worden?' te begrijpen, laat hem de aanbieding aan te nemen of te laten liggen. Bemachtiging zorgt voor een emotioneel sterke papegaai met gezonde vertrouwen in hemzelf en in mensen die deze bemachtiging mogelijk maken. Een Grijze Roodstaart dat controle heeft over zijn leven in de niet veilige situaties is een vogel dat zin blijft hebben in interactie met mensen.

 

Ook papegaaien baby's worden volwassen

 

Het zou geweldig zijn als je Grijze Roodstaarten die zoete baby'tjes zouden blijven die ze aan het begin zijn, maar dat kan niet. We kunnen een tevredenstellende en intensieve volwassenenrelatie hebben dat op de relatie tussen jou en je volwassen kinderen lijkt. We kunnen nooit de baby's en jonkies vergeten en we kunnen niet stoppen spijt te hebben omdat het het verleden is, maar mensenbaby's en papegaaienbaby's groeien. Ze worden eigen personen met eigen voorkeuren en afkeuren. Het is aan ons om de volwassenheid te accepteren - de papegaai kan niet en zal niet naar de baby terugkeren. Grijze Roodstaarten hebben vrijheid nodig om bepaalde beslissingen te maken die hun leven en hun personen zullen beïnvloeden. Deze vrijheid maakt de vogels zelfverzekerd, net als onafhankelijkheid de mensen maakt. Een Grijze Roodstaart zal beter in staat zijn met uitdagingen te delen, als hij de ervaring en kennis heeft dat hij in staat is bepaalde aspecten van zijn leven succesvol te behandelen. Een zachte en begripvolle toenadering van de volwassenheid is zeer belangrijk.

 

Vertrouwensrelatie tussen vogel en baas is belangrijk

 

Laat je vogel vrij zijn om te groeien en zich ontwikkelen binnen brede, maar vaste regels. Het is belangrijk om confrontatie, fysieke of agressieve acties te voorkomen. Afleiding en preventie zijn de beste methoden die gebruikt zouden moeten worden met een volwassen wordende grijze roodstaart.
De periodes van opstanden kunnen individueel variëren. Er zijn kleine testperiodes die rond de leeftijd van 6 maanden plaatsvinden. In het wild maken groepen van pubers diverse volwassenheidsactiviteiten mee. Ze brengen tot perfectie hun vliegvermogen, spelletjes, achter elkaar aanzitten, bonden ontwikkelen met vreemde vogels, het verkrijgen van status en afscheid van de familiegroep. Voor het huisdier grijze roodstaart stelt deze periode de basis voor wat wij ongeveer vanaf de 18 maanden leeftijd de 'verschrikkelijke twee' noemen. Onze vriendjes grijze roodstaarten hebben niet de mogelijkheid om te doen wat hun oerinstincten hen bevelen te doen en in plaats daarvan zullen wij vervangende gedragingen observeren.
Activiteit en vrijheid zorgen er voor dat de grijze roodstaart in zekere zin ontwikkelt. De fase van onafhankelijkheid vertonen is een riskante fase.

 

Begrijp en accepteer dat het zal komen en zal gaan - op zijn eigen tijd en zijn eigen manier.

Subcategories

Entschuldigen Sie die Unannehmlichkeiten.

Suchen Sie erneut