Natte Bol Hygrometer

Olba Holland
HNB
1 tot 3 dagen

Met deze natte bol hygrometer tast je nooit meer in het duister over de luchtvochtigheid in je broedmachine of couveuse. Hoge nauwkeurigheid.

€ 13,50
Inclusief belasting
Laatste items in voorraad


  • check_box Eigen kwekerijen
  • check_box Meer dan 40 jaar ervaring
  • check_box Grootste van Nederland en Belgie
  • check_box Snelle Levering
  • check_box Eigen Import
  • check_box +31 (0)650642370

Een natte bol hygrometer is onmisbaar bij het gebruik van een broedmachine of couveuse met een verwerkingstemperatuur van 37.8°C/100°F. De hygrometer is eenvoudig te vullen met gedemineraliseerd water waarna je, met hoge nauwkeurigheid, de luchtvochtigheid kan aflezen in %RH.

  • Lengte meegeleverde kous: 16cm.
  • luchtvochtigheidsgraad in %RH
  • Extreem hoge nauwkeurigheid

Aanvullende informatie:
Gebruik voor het bijvullen van de hygrometer gedemineraliseerd water om verkalking tegen te gaan.

Werking van de hygrometer
Om kalkvorming te voorkomen adviseren wij om de glazen buis te vullen met gedemineraliseerd water. Wees er zeker van dat kous aan de buitenkant van de glazen buis nat genoeg is.

Wanneer je de hygrometer voor de eerste keer zal gebruiken kan de opname van het water in de kous wat moeizamer gaan. Dit komt omdat het katoenen materiaal nog nieuw en ongebruikt is.

Als de hygrometer is gevuld en de kous vochtig is plaats dan de hygrometer in de broedmachine. Na ongeveer een uur kan je de luchtvochtigheid controleren.

Motorbroedmachines:
Wanneer de temperatuur in de broedmachine 37.8°C (of 100°F) heeft bereikt kan je de luchtvochtigheidsgraad aflezen. De hygrometer zal nu de exacte RH waarde weergeven.

Vlakbroedmachines:
Leg de hygrometer in de broedmachine. Wees er zeker van dat de stand van de bol (met alcohol) horizontaal op een gelijk ligt met de bovenzijde van de eieren. 

Doordat vlakbroedmachines hogere temperaturen geven dan een motorbroedmachine dien je 3% correctie van de luchtvochtigheidswaarde af te trekken (Bijvoorbeeld: luchtvochtigheidswaarde 58% wordt dan luchtvochtigheidswaarde 55%).

Belangrijk:
1. Bij elk nieuw broedsel de kous vervangen. Wil je de levensduur van kous verlengen gebruik dan gedemineraliseerd water. Dit voorkomt kalkvorming. Katoenen kousen zijn los leverbaar.

2. Check altijd of de katoenen kous ook de hele bol (met alcohol) van de thermometer vult. Dit is noodzakelijk voor een goede en optimale werking van de hygrometer. Nooit vergeten om de kous goed strak te zetten.

3. Wanneer de luchtvochtigheidwaarde op 100% staat zal je moeten controleren of de kous aan de buitenkant van de glazen buis nat is. Wanneer dit niet het geval zal je de kous moeten bevochtigen

4. Het glazen buisje zal altijd op zijn minst gevuld moeten zijn met 1/3 gedemineraliseerd water.
Olba Holland
HNB
8 Items

Data sheet

Afmetingen kies hier uw afmeting
15x10 cm
Product Locatie
winkel onderste schap

Specific References

Nieuw