Categorieën

Home

 


Drinkwater voor onze vogels


Water is van levensbelang, niet alleen voor de mens maar ook voor kromsnavels. Hoewel de kromsnavels erg weinig drinken is het belangrijk dat we onze vogels dagelijks vers drinkwater verstrekken. U kunt hiervoor leidingwater gebruiken of mineraalwater uit flessen zonder koolzuur. Gebruik geen gedestilleerd water: dit bevat namelijk geen zouten en mineralen meer.


Het is belangrijk dat u drinkfonteintjes of drinkglaasjes dagelijks goed schoonmaakt met een afwasmiddel. Niet goed gereinigde drinkglaasjes zijn een bron van bacteriën, en daar kan uw vogel behoorlijk ziek van worden. Voor de moeilijke hoekjes zijn er speciale flessenborsteltjes in de handel, maar ook een kindertandenborstel kan men voor dit doel goed gebruiken.


Aanzuren van drinkwater


Vroeger maar ook nu nog prefereren vogelliefhebbers nog steeds om het water aan te zuren, Wij zijn van mening dat dit is achterhaald en geven de voorkeur aan het gebruik van een probiotica.


Wij raden u aan om in plaats van aanzuren van uw drinkwater Topet entero 202 te gebruiken, wij gebruiken dit sinds een aantal jaren bij onze vogels met verbluffende resultaten.


DOSEERSPUITJE*:
Het afgebeelde doseer- of injectiespuitje kunt u bij de apotheek kopen.