Categorieën

Home


HOEVEEL MOETEN WE VOEREN:

Mensen vragen mij vaak wat en hoeveel Zupreem pellets vogels mogen eten, natuurlijk is dit per soort, ruimte en temperatuur vaak verschillend.

Laten we in eerste instantie uitgaan van papegaaien die binnen worden gehouden, voor ZuPreem pellets adviseren we dan 10% van het lichaamsgewicht. u denkt natuurlijk dan "wat weinig"echter
is dit vaak al teveel, ga er maar eens van uit dat u 10% van uw lichaam gewicht per dag zou moet eten, de meeste mensen krijgen dat niet op.
mooi zou zijn als u 2x op een dag kunt voeren bijvoorbeeld s'morgens 70% aangevuld met wat fruit of nootjes en tegen de schemering nogmaals 15%.
Niet iedereen heeft die mogelijkheid ook ik niet en voer daarom s'morgens 10% van lichaamsgewicht voor een gemiddelde papegaai is dat tussen de 35 en 40 gram per vogel per dag.
Ligt er nu s'avonds nog voer in de bak van s'morgens dan natuurlijk niet bij gaan voeren.

De grootste fout welke mensen maken is dat de vogels vaak continu voer voorgeschoteld krijgen, en daarom vervetten en problemen krijgen met hart en vaatstelsel, met op termijn de dood tot gevolg.

de basis moet daarom ZuPreem pellets zijn aangevuld met wat fruit, of noten. De meeste lezers van dit artikel zijn er denk ik al wel van overtuigd dat zaad geen deel zou moet uitmaken van een dieet voor papegaaien.

Voederinstructies
Zorg altijd voor vers voedsel en water.
Pas hoeveelheden voer aan om voor een optimale conditie van uw vogel te zorgen – de meeste vogels verbruiken 10% van hun gewicht per dag.
Zorg dat deze pellet minstens 80% van de dagelijkse voeding beslaat.
Vitamines, mineralen en supplementen zijn niet nodig en zouden zelfs schadelijk kunnen zijn.
Laat geen vochtige voer langer dan 2 uur in de voerbak.

Instructies voor opslag
Bewaar op een koele droge plaats, vrij van ongedierte en insecten.
Duw voorzichtig de lucht uit de zak en weer sluiten na elk gebruik.