Categorieën

Accueil

Zupreem Pellets | Zupreem Papegaaien Voer | Lorre & co

Waarom ZuPreem / ervaringen

In 2007 ben ik begonnen met de test van ZuPreem pellets,  ik was niet tevreden te zijn over diverse andere pellets soorten, de één had een teveel aan vitamines, de andere teveel zout etc etc.

Ik kweek naast papegaaien ook met de gevoeligste vogeltjes uit Australië namelijk Gouldamadines en de kleurmutaties hierin, en dacht bij mijzelf, als ik de problemen van deze vogels kan oplossen door pellets te voeren, dan moet het uitzonderlijk goed voer zijn.

Wat was het probleem:
de Gouldamadines kregen een top zaadmengsel van van Himbergen en natuurlijk eivoer als extra voor de jongen.  Normaal krijgt een Gouldamadines gemiddeld 6 eitjes en omdat ik aan natuurbroed doe, moeten de ouders ze zelf groot brengen, en op zich lukte dit ook wel.
Maar nadat de jongen waren uitgevlogen werden altijd een paar jongen (meestal de helft) ziek en stierven.  Als ik in die gevallen een jong voor sectie aanbood, kwam daar uit dat ze teveel bacteriën in het maag-darmkanaal hadden en dat ze als gevolg daarvan waren gestorven.
Dit had in een aantal gevallen worden voorkomen kunnen worden door de betreffende vogels te behandelen met antibiotica op erg jonge leeftijd, iets waar ik eigenlijk geen voorstander van ben. Er moest een andere oplossing zijn.

Na veel onderzoek werd mijn mening, dat als een vogel goed gebalanceerde en op lichaamsgewicht gebaseerde voeding krijgt, niet onder een bepaald weerstandsniveau komt, en dus ook niet gevoelig is voor bacteriën. En in mijn testen kwam dit ook naar voren.
We zijn gaan testen met 4 koppels:  2 koppels op zaad en 2 koppels op ZuPreem, waarbij onze stagiaires elke dag de opname, conditie, activiteit, ontlasting moesten beoordelen.

Nadat we 2 koppels binnen een week hadden overgezet op pellet, kon het testen beginnen waarbij ik met de collega’s af heb gesproken om bij de bewuste koppels geen antibiotica te geven maar het natuurlijk proces zijn gang te laten gaan.

De veranderingen waren na 2 maanden reeds zichtbaar.
Zoals iedereen weet zitten deze vogels nogal eens dik of met de kop in de veren, maar dit veranderde snel bij het koppel dat op ZuPreem zat, ze waren levendig en actief terwijl de vogels op zaad minder actief en soms bol zaten, net of ze het koud hadden. Terwijl de temperatuur 20 graden was.
Bij de koppels op ZuPreem merkten we, dat er geen jongen meer stierven en dat de ouders de jongen volop voerden met ZuPreem, en ze groeiden nog als kool ook.

DUS geen conditieverlies, geen ziekte.
Nadat ik deze vogels had geprobeerd was het de beurt aan de Emblema Picta’s en tijger vinkjes en wat denk je, hetzelfde verhaal. Hierna was ik overtuigd van de superieure kwaliteit van ZuPreem in dit geval de Fruitblend.

Ik kweek nu met mijn kromsnavels vanaf 2008 op ZuPreem, heb vrijwel geen onbevruchte eieren en altijd gezonde, krachtige en grote vogels,  een verandering die elke vogel liefhebber zou moeten willen.
Zijn er na het lezen van deze  resultaten vragen dan weet u mij te vinden.

Subcategories

Veuillez nous excuser pour le désagrément.

Effectuez une nouvelle recherche