Categorieën

Accueil

Zupreem | Lorre & co | Papegaaien Voer

Alles over ZuPreem

Hoveel moeten we voeren

Mensen vragen mij vaak wat en hoeveel Zupreem pellets vogels mogen eten, natuurlijk is dit per soort, ruimte en temperatuur vaak verschillend.

Laten we in eerste instantie uitgaan van papegaaien die binnen worden gehouden. Voor ZuPreem pellets adviseren we dan 10% van het lichaamsgewicht. Dit lijkt weinig maar vaak is dit al teveel voor je vogel. Neem als vergelijking dat je elke dag 10% van je lichaam gewicht per dag zou moet eten, de meeste mensen gaat dat niet lukken.

Ideaal zou zijn als je in de gelegenheid bent om je vogel twee keer per dag te voerenIdeaal voedingsschema

Ideaal zou zijn als je in de gelegenheid bent om je vogel twee keer per dag te voeren. Bijvoorbeeld in de ochtend 70% van de dagelijkse hoeveelheid pellets aangevuld met wat fruit of nootjes en tegen de schemering nogmaals 15% pellets.

Niet iedereen heeft die mogelijkheid, wij zelf ook niet daarom voeren wij in de ochtend direct 10% van lichaamsgewicht. Voor een gemiddelde papegaai is dat tussen de 35 en 40 gram per vogel per dag. Wanneer er in de avond nog voldoende voer in de voerbak ligt van de ochtend dan niet gaan bijvoeren.

De grootste fout die regelmatig en nog veel te vaak word gemaakt is dat de vogels continu voer voorgeschoteld krijgen. Het gevolg is dat je vogel zal vervetten en problemen gaat krijgen met hart en vaatstelsel, meestal met een fatale afloop.

Daarom adviseren wij als basisvoer Zupreem pellets aangevuld met wat fruit of noten. De meeste lezers van dit artikel zijn er denk ik al wel van overtuigd dat zaad geen deel zou moet uitmaken van een dieet voor papegaaien.

voederinstructies

Zorg altijd voor vers voedsel en water. Pas hoeveelheden voer aan om voor een optimale conditie van je vogel te zorgen. De meeste vogels verbruiken 10% van hun gewicht per dag.

Zorg dat deze pellet minstens 80% van de dagelijkse voeding beslaat. ZuPreem pelletvoeding is een complete en uitgebalanceerde voeding. Extra aanvullende Vitamine, mineralen en supplementen zijn dan ook niet nodig. Dit zou zelfs schadelijk kunnen zijn. Laat voer wat vochtig is geworden nooit langer dan 2 uur in de voerbak.

Instructies voor opslag

Bewaar het voer op een koele en droge plaats, vrij van ongedierte en insecten. Na gebruik voorzichtig de lucht uit de zak duwen en afsluiten voor een volgend gebruik.

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het voeren met Zupreem Pellets? Schroom dan niet maar neem contact met ons op.