Topet Orniflox 50ml

TO1666

orniflox voorheen baytril

€64.00
Tax included
Last items in stock


  • check_box Eigen kwekerijen
  • check_box Meer dan 40 jaar ervaring
  • check_box Grootste van Nederland en Belgie
  • check_box Snelle Levering
  • check_box Eigen Import
  • check_box +31 (0)650642370

ORNIFLOX® voorheen baytrill

Orniflox®
Orniflox® is een antibioticum wat is geregistreerd voor het gebruik bij konijnen, knaagdieren, siervogels en reptielen.

Het bevat 25 milligram per milliliter enrofloxacine. Dit is een antibioticum behorende tot de groep van (fluor)quinolonen.

Enrofloxacine werkt zowel tegen Gram negatieve als ook tegen Gram positieve bacteriën. Ook bacteriën welke in de cellen leven, zoals Mycoplasma, kunnen effectief met enrofloxacine worden bestreden, doordat fluoroquinolonen in cellen kunnen doordringen.

Orniflox® kan gebruikt worden bij infecties van maagdarmkanaal en luchtwegen veroorzaakt door bacteriën welke gevoelig voor zijn voor enrofloxacine.

Dit zijn onder andere: Salmonella spp., Escherichia coli, Klebsiella spp., Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella spp, Bordetella spp., Proteus spp., Pseudomonas spp, Staphylococcus spp. en Mycoplasma spp.

Dit zijn allemaal bacteriën die regelmatig problemen veroorzaken bij konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen.

Bij konijnen wordt als meest voorkomende bacteriële aandoening 'snot' gezien. Dit is een ontsteking van de voorste luchtwegen. Dit moet goed behandeld worden omdat het anders een chronisch probleem kan worden.

Bij vogels komen ook aandoeningen voor welke veroorzaakt worden door bacteriën. Bij duiven is één van de bekendste infectie met Salmonella, de aandoening wordt ook wel Paratyfus genoemd. Bij papegaai-achtigen is papegaaienziekte (veroorzaakd door Chlamydophila Psittaci) een bekend voorbeeld.

Bij vogels is het extra belangrijk ook andere oorzaken uit te sluiten. Schimmels zijn namelijk een vaker voorkomend probleem dan bacteriën. Als een vogel die ziek is door een schimmel, met een antibioticum wordt behandeld, kan dit het probleem groter maken, omdat de schimmel dan harder kan groeien. Een goede diagnose is dus erg belangrijk.

Orniflox® mag alleen worden voorgeschreven door een dierenarts, deze moet bepalen of Orniflox® het goede middel is voor de aandoening van uw huisdier.

TO1666
6 Items

Data sheet

Manufacturer
Topet Ovo
Product Locatie
Keuken
product info
Orniflox® is een antibioticum wat is geregistreerd voor het gebruik bij konijnen, knaagdieren, siervogels en reptielen. Het bevat 25 milligram per milliliter enrofloxacine. Dit is een antibioticum behorende tot de groep van (fluor)quinolonen. Enrofl
Show MyParcel options
1

Specific References

New