Menu

IVM PIEKDRUKTE BIJ POSTNL KUNNEN PAKKET VERTRAGING OPLOPEN !! MELDINGEN VIA EMAIL KLOPPEN DAAROM VAAK NIET

  • Lorre & Co Papegaaienspeciaalzaak

Meer afbeeldingen

DvD Caring for parrots

Availability: In voorraad

Nu € 10,00

Van € 22,50

- +

Snel overzicht

DVD caring for Parrots
DVD Caring for Parrots, by using the 5-steps behavior protocol.
Engelstalig. Deze DVD is niet ondertiteld.
Drs. Jan Hooimeijer heeft zich vanaf 1982 als vogeldierenarts toegelegd op de gezondheid, het welzijn en het gedrag van papegaaien en parkieten.
Als papegaaiengedragstherapeut wordt veel tijd gespendeerd in het voorkomen en oplossen van
gedragsproblemen.

Gedragsproblemen moeten altijd worden beoordeeld in het kader van de omstandigheden waaronder de papegaai/parkiet wordt gehouden.

Doelstelling is dat papegaaien en parkieten als volwaardige gezelschapsvogels worden gehouden.
Doelstelling is dat gedragsproblemen van papegaaien en parkieten binnen de avicultuur worden voorkomen of opgelost.
De ervaring en kennis op het gebied van het gedrag , de opvoeding en de omgang met papegaaien en parkieten is vastgelegd op een DVD. 5 kwartier informatie/voorlichting ten behoeve van het welzijn van papegaaien en parkieten.

Binnen de Kliniek voor Vogels wordt benadrukt dat het gedragsprotocol niet beperkt is tot de omgang met papegaaien/parkieten. Het is van belang om te bedenken dat het belangrijk is om de methodiek ook toe tepassen als er een hond, een kat, andere huisdieren maar ook als kinderen 'in het spel zijn'. Het creeren van gewenst gedrag, het belonen van gewenst gedrag en het belonen van de intelligentie zijn de basis om respect te tonen voor het dier of het kind. De uitkomst is dat het dier en het kind meer normaal gedrag gaan vertonen en dat ongewenst gedrag zal verdwijnen. Bovendien kan op elk willekeurig moment gewenst gedrag worden gecreerd.

Nadat u de DVD hebt bestuderd kan het raadzaam zijn om een afspraak te maken voor een gedragsconsultatie waarbij er meer specifiek op de individuele situatie kan worden ingegaan en kunnen specifieke vragen worden besproken. Tijdens een gedragsconsultatie komen o.a. de definities van gewenst gedrag, normaal gedrag, ongewenst gedrag, afgedwongen gedrag en oversprong gedrag aan de orde.

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews plaatsen. Dus, log in of register