Categorieën

StartseiteMijn ervaring met ZUPREEM Pelletvoeding


Vogels verzorgen/kweken is al in mijn hele leven mijn grootste hobby en passie. En altijd maar op zoek naar wat de beste voeding,licht en huisvesting voor je vogels is.
Eerst een periode van zaden / goenten / fruit en supplementen , en nooit de juiste balans hierin kunnen vinden. In die periode had ik geregeld zieke/dode vogels. Steeds maar weer de vogels laten onderzoeken bij de dierenarts en patholoog en veelal  was de uitslag voedingsfouten. 
In eind jaren zeventig kwam voor de vogels de revolutie naar een volwaardige pellet, waar dan ook alle voedingsstoffen in aanwezig moesten zijn.  Na eerst de Europese pellet te hebben geprobeerd (die nog niet volledig in balans lag ) ging mijn belangstelling toch wat meer uit naar de Amerikaanse pellet,  mede doordat de amerikanen  in die tijd al meer dan 25 jaar  veldonderzoek hadden gedaan van wat de vogels precies aan voeding tot zich namen. Plus dat er geen syntetische kleurstoffen in zaten en er een certificaat op stond dat het puur biologisch is. En zo is  Zupreem  de pellet  voor mij en mijn vogels de  volledig pellet die aan het voedingspatroon voldoet.
Een pellet  bestaande  uit biologische granen /fruitsoorten en groenten , en met alle essentiele vitamines en mineralen, en de  natuurlijk bewaarde vitamines E en C, eiwitten/proteine’s en verdere bouwstoffen in de juiste percentages wat mijn vogels nodig hebben.  Zupreem heeft voor iedere vogel zijn  eigen  volwaardige pellet.
Zelf kweek ik met amazone papegaaien/caique’s/ hoodedparkieten/ agaporniden zoals de pullaria en de wildkleur personata.  De amazones krijgen een  Fruit Blend Breeder, hier zit een hoger eiwit/proteine vet en calcium gehalte in ,  speciaal bedoeld voor de kweek. Ik geef de vogels 10 % van hun lichaamsgewicht aan Zupreem pellets, en dat is genoeg voor hun dagelijkse behoefte , je mag de vogels daarnaast nog wel een eetlepel fruit/groente/kiemzaad etc…. geven, als een exstra versnapering ( Dit is maar 90 % vocht en 10 % voeding) en dus geen storing in hun voedings patroon.
Voor de kleinere soorten heb ik gekozen voor de Zupreem Fruit Blend Flavor S voor kanarie’s/tropen en parkieten. Dit is een kleine pellet van zo’n 2  mm in doorsnede , die gemakkelijk opneembaar is voor deze kleinere soorten. Ook hier houd ik hetzelfde voedingspatroon aan.
Alleen in kweekperiode geef ik deze vogels een klein beetje eivoer extra . De vogels nemen de pellet perfect op en ik moet zeggen , en die complimenten krijg ik ook vaak van andere kwekers dat de vogels steeds in een perfecte conditie verkeren .Ook hebben de vogels veel meer energie . Veel meer dan in de periode toen de vogels nog zaden kregen. Nu de vogels strak in de veer, fluorcerend en intensief van kleur zitten , en goed en zonder problemen door de rui komen zijn ook broedresultaten steeds beter geworden. En het belangrijkste , niet meer naar de dierenarts voor voedings problemen.                                    


ZUPREEM is voor mij en mijn vogels de nr. 1 voor pellet voeding


Hoop hier mee dat  alle vogelliefhebbers nu stof tot nadenken heeft , om het beste met je vogels voor te hebben en misschien nu of later  op de pelletvoeding overstapt om gezondere vogels te houden/kweken voor de toekomst zodat  generaties  na ons nog heel lang kunnen genieten van deze mooie hobby :  vogels houden en kweken in gevangenschap .


Albert Paulusma