Menu

WILT U ONS BEZOEKEN?   MAAK DAN EERST EVEN EEN AFSPRAAK !!

  • Lorre & Co Papegaaienspeciaalzaak

Meer afbeeldingen

Demonstratie Video

Blauwgele ara of Ara ararauna

Availability: In voorraad

€ 0,00

Snel overzicht

Blauw gele ara / Ara Ararauna (Volledig getest en zelfstandig) Lorre & co
Blauwgele ara / Ara Ararauna (Volledig getest en zelfstandig)

We hebben op dit moment nog geen jongen maar u kunt er al wel èèn reserveren voor dit broedseizoen.

Bekijk het introductie filmpje als je wilt zien hoe ze eruit zien,

Onze kuikens worden gesocialiseerd met nestgenootjes en in huiselijke kring grootgebracht, op deze manier bent u zeker van een sociale vogel (meer info zie onderaan deze pagina)

Extra informatie (al onze jonge kuikens):

▪ Getest op P.B.F.D.
▪ Getest op POLYOMA
▪ Getest op CHLAMYDIA
▪ Gaan pas weg als zij geheel zelfstandig kunnen eten
▪ Dragen vaste gesloten ringen
▪ Goed gesocialiseerd met andere vogels
▪ Volledig handtam
▪ Voorzien van een aankoopcontract
▪ GEEN wildvang uit de natuur
▪ Volledige en goede begeleiding

PRIJZEN VAN ONZE VOGELS OP AANVRAAG!

Telefoonnummer: 06-50642370 of 0570-521960

Blauwgele ara's zijn wel de meest bekende Ara's in de huiskamer, Als ze goed worden opgevoed zijn het zeer sociale vogels, en ze staan erom bekend dat ze altijd wel ergens mee bezig zijn. Veel mensen nemen ze overal mee naar toe. Een ara kan bijvoorbeeld prima mee naar de Camping of op bezoek, maar ook naar de winkel is mogelijk.
Laat uw ara minimaal 1x per jaar controleren door een ervaren vogelarts bij u in de buurt
Blauwgele ara's kunnen wel 90 cm lang worden en hebben een ruime kooi nodig, minimaal 1mtr x 1mtr x 2mtr ook kunt u ervoor kiezen om een standaard in de woonkamer te zetten en een speciale kamer in te richten voor uw vogel(s)

één advies van ons laat uw vogel en vogel zijn en behandel hem niet als een kind, zorg dat uw papegaai uitdagingen krijg en zorg voor voldoende Foerageer speelgoed om zijn zoek drift te bevredigen. Zoeken naar voer is erg belangrijk.


Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews plaatsen. Dus, log in of register

Ongeveer 1 mtr 1100 gram
ONZE UITGANGSPUNTEN

Uitgangspunt 1.
Vogels dienen zelfstandig te zijn en dus niet afhankelijk van voeding door derden. Vaak sterven jonge vogels door verkeerde voeding, teveel voeding of krop verzuring. Veelal veroorzaakt door een goedwillende en onwetende nieuwe eigenaar.

Uitgangspunt 2
Alle kweekvogels zijn bij allemaal getest op PBFD, POLYOMA, CHLAMYDIA, en nu ook KDS alle jongen worden in ons kweekstation op een leeftijd van 6 weken nogmaals getest op PBFD. Een tweede test wordt uitgevoerd voor aflevering en in het bijzijn van de klant. De klant moet het afgenomen bloedsample zelf opsturen naar het lab voor analyse (u bent er op deze manier zeker van dat het bloed ook daadwerkelijk van uw vogel afkomstig is). Let op: u heeft hierin geen keus, dit verplichten wij. De kosten voor de laatste test en aankoopkeuring zijn voor uw rekening. Ook raden we u aan om een aankoop keuring uit te laten voeren door een erkend vogelspecialist om problemen in de toekomst voor te zijn.

Uitgangspunt 3
alle jonge vogels worden in een schone omgeving grootgebracht, in gezelschap van nestgenootjes, om op die manier een goed gesocialiseerde (essentieel) vogel te krijgen, die later ook bij andere vogels te plaatsen is. Vogels die als kuikens bij de ouders worden weggehaald kennen geen soortgenoten, alleen u bent voor hun een soortgenoot. Dat betekend dat deze vogels vaak apathisch of agressief kunnen zijn als ze bij soortgenoten worden geplaatst. Ook komen gedragsproblemen vaker voor bij deze vogels

Uitgangspunt 4
U koopt een vogel bij ons op het moment dat u er een reserveert, dit kan telefonisch maar ook per email, u betaald dan reservering / annulering kosten voorruit. U kunt uw vogel pas ophalen als deze geheel zelfstandig kan eten en medisch zijn goedgekeurd. Een exacte voorspelling kunnen wij hier niet in geven, er kan namelijk met de jonge kuikens nog van alles gebeuren. Mocht u om wat voor reden dan ook de vogel niet wensen dan houden wij het betaalde bedrag als zijnde opvoedkosten. Maar hebben we binnen een jaar nog geen jonge vogel voor u hebben dan kunt u uw aanbetaling/annulering-kosten terug vragen.

Wij vertrouwen erop dat u, als liefhebber, begrijpt waarom wij de bovenstaande regels hanteren, het is niet alleen ter bescherming van de vogels, maar ook om voor u een enorme teleurstelling te voorkomen: niets is erger dan een geliefd huisdier te verliezen!


Bert Smedinga,

Team Lorre & Co


Misschien zijn de onderstaande producten ook interessant voor u.